God arbejds­belysning

Hvad er god arbejdsbelysning? Belysningen er afgørende for at skabe et sundt og effektivt arbejdsmiljø.

Det er afgørende at tilrettelægge et lysdesign, der stimulerer medarbejdere på arbejdspladsen med henblik på at skabe et sundt og effektivt arbejdsmiljø. Det skyldes, at der som følge af uovervejet lysdesign kan opstå fysiske- og psykiske konsekvenser i forbindelse med dårlig arbejdsbelysning. Det kan medføre hovedpine, træthed, irritation og anspændthed hos medarbejdere. Tilsammen kan disse effekter hæmme humøret samt produktiviteten på arbejdspladsen.

Til gengæld kan det rette samspil mellem dagslys og kunstig belysning skabe en positiv arbejdsenergi på arbejdspladsen blandt medarbejdere. Derfor er det afgørende at tilrettelægge det perfekte lysdesign med henblik på at skabe et sundt arbejdsmiljø for ens medarbejdere. Derudover kan det rette lysdesign ligeledes inspirere og øge produktionen blandt ens medarbejdere.

God kontorbelysning spiller også ind, når det kommer til at skabe et ergonomisk miljø. Belysning, der kan justeres individuelt, har en positiv effekt på medarbejdernes syn, energiniveau og trivsel. Det stimulerer nemlig koncentrationsevnen.

Afhængigt af hvilken type arbejde, du og dine medarbejdere udfører, deres alder og arbejdsrytme er det vigtigt, at de individuelt kan justere deres kontorbelysning, så det passer til dem.

Hos Møller & Rothe rådgiver vi i lysdesign, hvor vi kan bidrage med at udvikle en god arbejdsbelysning.

Arbejdstilsynet har defineret en række regler man skal overholde, når man vælger lamper, armatur, LED og andre lyskilder til kontoret. Formålet med disse krav til kontorbelysning er at sikre optimale arbejdsforhold for dem, der arbejder på kontoret.

Dagslys er bedst

Det er vigtigt, at kombinere dagslys med lamper og spots. Vores lysarkitekter har mange års erfaring med at skabe den perfekte kombination af belysning.

Afhængig efter arbejdsopgave og type, udregner vi behovet for type og styrke,  der er brug for i hvert enkelt rum. Der mange forskellige parametre, som vores specialister tager højde for i lysdesignprocessen.

På den måde sikrer vi, at de rette styresystemer, armaturer og farvetemperaturer udvælges og implementeres med henblik på at optimere samspillet mellem dagslys og kunstig belysning i rummet.

Kontakt os, hvis du ønsker belysningsrådgivning, der imødekommer dine behov.

Kontakt

Indendørs belysning

Belysning er en af de vigtigste aspekter i design og indretning, netop fordi belysningen transformerer rum på godt og ondt. Hvis lys er placeret forkert i et rum, kan det resultere i at møbler ser anderledes ud eller at rummet ser mindre ud, end hvad sandt er.

En af de vigtigste faktorer i lysdesign er at tage højde for det naturlige lys og samarbejde med det i det pågældende rum. I samarbejde med det naturlige lys, tager vi højde for den geografiske placering af casen; hvilken vej vender vinduerne? Hvor meget sollys er der i hvilke sæsoner osv.

Vi handler med kendte brands som eksempelvis:
Delta Light, Giopato & Coombes, Sammode, Faustlight og mange flere.

Lad os tale om dit projekt

Cases

Her har vi allerede rådgivet i god arbejdsbelysning

Carlsberg, Restaurant SILO, Mads Nørgaard og Jeudan - Se flere af vores B2B Cases på vores case-side.

Se cases

Tilmeld dig vores nyhedsbrev