Kontor­belysning

Du tænker måske ikke umiddelbart over det, men god kontorbelysning spiller en vigtig rolle for dig og dine medarbejderes effektivitet.

Arbejdstilsynet har faktisk defineret en række regler, som skal overholdes i forhold til lyskilder på kontoret. Formålet med kravene til kontorbelysning er med henblik på at sikre optimale arbejdsforhold. Derfor er der fastlagt en række retningslinjer med hensyn til når man vælger lamper, armatur, LED og andre lyskilder til kontoret.

Kontorbelysningen skal sikre, at rummet altid er tydeligt belyst, ligegyldigt om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Dette krav er særligt vigtigt i Danmark, hvor solskinstimerne varierer på baggrund af den aktuelle årstid.

Den rigtige kontorbelysning spiller en vigtig rolle i at skabe en behagelig og produktiv arbejdsplads samt stimulerende arbejdsmiljø. Det rigtige lys på kontoret kan forbedre koncentrationen, produktiviteten samt sikkerheden i virksomheden. Derudover vil den rigtige kontorbelysning bidrage til, at øger den generelle tilfredshed hos medarbejdere.

Derudover reducerer man ligeledes også risikoen for helbredsproblemer i kraft af, at den rigtige kontorbelysning bidrager til at formindske træthed og øjenbelastning.

Derfor er det kritisk, at kontorbelysningen overholder de fastsatte standarder, og ikke kun når man sidder på kontoret – men også når man arbejder hjemmefra, som der i disse år oplever en stigende trend.

Afhængigt af hvilken type arbejde, du og dine medarbejdere udfører, deres alder og arbejdsrytme er det vigtigt, at de individuelt kan justere deres kontorbelysning, så det passer til dem.
For eksempel kræver en 60-årig i gennemsnit 5 til 6 gange mere lys end en 20-årig. At læse tekst på papir eller arbejde i et studie kræver mere lys end et “standard” kontorjob bag computeren.

Et godt lysdesign til kontoret spiller også ind, når det kommer til at skabe et ergonomisk miljø. Belysning, der kan justeres individuelt, har en positiv effekt på medarbejdernes syn, energiniveau og trivsel. Det stimulerer nemlig koncentrationsevnen.

Fritstående kontorbelysning er særdeles velegnet som justerbar lyskilde. I de fleste tilfælde er det en direkte/indirekte belysning. Det betyder, at den indirekte giver et generelt lysniveau og giver den nødvendige belysning på skrivebordet – men på en direkte måde. En ekstra bordlampe kan være nødvendig for at hæve lysniveauet endnu mere.

Vi rådgiver inden for kontor­belysning

Hos Møller & Rothe er vi din profesionelle rådgiver indenfor kontorbelysning.

Med vores mange års erfaring inden for lysberegning og lysdesign rådgiver vi alle former for erhvervskunder.

Rigtig god kontorbelysning opnås ikke kun på baggrund af lysberegninger. Det er et sammenspil af kontorets indretning, det naturlige lys, arbejdsopgaverne, som skal skabe den helt rigtige kontorbelysning, som skal inspirere og bidrage til medarbejdernes produktivitet.

Lad os tale om dit projekt

Selskaber vi hjælper med rådgivning inden for kontorbelysning

Fortæl os om din kontorbelysning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev