Kontor­belysning

Du tænker måske ikke umiddelbart over det, men god kontorbelysning spiller en vigtig rolle for dig og dine medarbejderes effektivitet.

Den rigtige kontorbelysning reducerer ikke kun risikoen for helbredsproblemer, men den øger også produktiviteten og sikkerheden i din virksomhed. Det bidrager trods alt til et behageligt og stimulerende arbejdsmiljø. Med den rette løsning til kontorbelysningen kan virksomheden også gøre gode besparelser.

Kontorbelysning skal overholde de fastsatte standarder, ikke kun når man sidder i kontorlandskabet i virksomheden – men også når man arbejder hjemmefra, som der i disse år er en stigende trend.

Arbejdstilsynet har defineret en række regler man skal overholde, når man vælger lamper, armatur, LED og andre lyskilder til kontoret. Formålet med disse krav til kontorbelysning er at sikre optimale arbejdsforhold for dem, der arbejder på kontoret.

Afhængigt af hvilken type arbejde, du og dine medarbejdere udfører, deres alder og arbejdsrytme er det vigtigt, at de individuelt kan justere deres kontorbelysning, så det passer til dem. For eksempel kræver en 60-årig i gennemsnit 5 til 6 gange mere lys end en 20-årig. At læse tekst på papir eller arbejde i et studie kræver mere lys end et “standard” kontorjob bag computeren.

Et godt lysdesign til kontoret spiller også ind, når det kommer til at skabe et ergonomisk miljø. Belysning, der kan justeres individuelt, har en positiv effekt på medarbejdernes syn, energiniveau og trivsel. Det stimulerer nemlig koncentrationsevnen.

Fritstående kontorbelysning er særdeles velegnet som justerbar lyskilde. I de fleste tilfælde er det en direkte/indirekte belysning. Det betyder, at den indirekte giver et generelt lysniveau og giver den nødvendige belysning på skrivebordet – men på en direkte måde. En ekstra bordlampe kan være nødvendig for at hæve lysniveauet endnu mere.

Vi rådgiver inden for kontor­belysning

Hos Møller & Rothe er vi din profesionelle rådgiver indenfor kontorbelysning.

Med vores mange års erfaring inden for lysberegning og lysdesign rådgiver vi alle former for erhvervskunder.

Rigtig god kontorbelysning opnås ikke kun på baggrund af lysberegninger. Det er et sammenspil af kontorets indretning, det naturlige lys, arbejdsopgaverne, som skal skabe den helt rigtige kontorbelysning, som skal inspirere og bidrage til medarbejdernes produktivitet.

Lad os tale om dit projekt

Selskaber vi hjælper med rådgivning inden for kontorbelysning

Fortæl os om din kontorbelysning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev